Incluzio Uitvoering Oost > MAXX Jongerenwerk Twenterand

MAXX Jongerenwerk Twenterand

MAXX Jongerenwerk

Samen met Stichting Jongerenwerk Den Ham (SJDH) en Stichting Reflection (jongereninloop Flame) vormen wij onder de noemer MAXX Jongerenwerk één team voor jongeren in de gemeente Twenterand. Wij zijn er om hen te adviseren in dingen waar zij tegenaan lopen, te begeleiden in dingen als bijvoorbeeld huiswerk maar ook om samen leuke activiteiten te organiseren en doen!

Wie zijn wij?

MAXX Jongerenwerk stelt zich graag aan u voor: Rianka Bekendam, Arjen Muis en Mark Heijink, jongerenwerkers in de gemeente Twenterand. Wij zijn er voor álle jongeren van 9 tot 24 jaar.

Rianka Bekendam 06 156 731 62 flame@hervormdvriezenveen.nl
Arjen Muis 06 109 868 65 amuis@incluzio.nl
Mark Heijink (Rots en Water trainer) 06 115 937 26 mheijink@incluzio.nl

Wat doen wij?

Jongereninloop

De jongereninloop is de plaats waar jongeren zich thuis én veilig mogen voelen, binnen kunnen wandelen om hun verhaal te doen of om gewoon met vrienden af te spreken.

Straathoekwerk

We zoeken de jongeren op straat op, om onder andere de overlast zo laag mogelijk te houden. Met name in de avonden zijn we op straat te vinden om met jongeren in gesprek te gaan en activiteiten te doen in Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar.

Huiswerkbegeleiding

Wij ondersteunen jongeren bij het maken van huiswerk, het maken van planningen en samenvattingen en overhoren de jongeren voor toetsen.

Activiteitenmiddag 9 tot 13 jaar

Tijdens de activiteitenmiddag ontvangen we kinderen die bijvoorbeeld een stukje extra begeleiding goed kunnen gebruiken of in een sociaal isolement zitten. Kinderen van zowel het regulier onderwijs als speciaal onderwijs zijn welkom.

Individuele coaching

Tijdens de individuele coaching trekken we één op één met een kind of jongere op. Samen bespreken we de problemen waar kinderen en jongeren in het dagelijks leven tegenaan lopen. Uiteenlopende thema’s zoals pesten, school, weerbaarheid, zelfstandigheid, thuissituatie maar ook psychische problematiek komen voorbij. De ondersteuning is maatwerk.

Noordik Vriezenveen (middelbare school)

Tweemaal per week zijn we te vinden op Noordik Vriezenveen. Jongeren die behoefte hebben aan een praatje met iemand van buiten school zoeken ons op. Samen met de zorgcoördinator hebben we zicht op jongeren die buiten de boot dreigen te vallen.

Thema-avonden voor ouders

Elk jaar verzorgen we een aantal thema-avonden voor ouders. Hierbij komen thema’s als social media, pesten, drugs, ADHD etc. aan bod. Er is ruimte voor ouders om met ons en elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

NIEUW!

De MAXX jongerentelefoon

De jongerentelefoon kan vergeleken worden met de kindertelefoon. Jongeren kunnen MAXX appen of bellen met de vragen die zij hebben. Wij zijn beschikbaar voor hen! Elke dag is er één jongerenwerker van ons team bereikbaar voor de jongeren (en hun ouders).

 

Weerbaarheidstrainingen Rots en Water

In Vriezenveen en Den Ham geven we geregeld groepstrainingen in weerbaarheid volgens de methode Rots en Water. Kinderen leren hier eigen grenzen aangeven, zelfstandig beslissingen te nemen en hun eigen weg te gaan.

Preventielessen op de basisscholen

In samenwerking met scholen en partners bieden we aan de groepen 7 en 8 preventielessen aan. Op dit moment hebben we het volgende aanbod:

  • Discriminatie
  • Pesten
  • Social media
  • Echtscheiding
  • Vandalisme

Villa MAXX

Villa MAXX is een uniek concept. Eén keer per maand is er in Den Ham en in Vriezenveen een inloopmiddag voor kinderen vanaf 6 jaar van wie de ouders uit elkaar zijn. Kinderen en jongeren kunnen hun verhaal doen en ervaringen delen. Naast de jongerenwerkers is ook Geraldine Dijk aanwezig, onze scheidingsdeskundige, voor het geval een jongere advies of tips wilt.

Thema-avonden voor tieners en jongeren

De thema-avonden hebben tot doel om jongeren aan het denken te zetten over trends en ontwikkelingen en hierin met elkaar gezonde keuzes te maken. Daarnaast organiseren wij jongens- en meidenavonden, waarbij thema’s rondom seksualiteit, puberteit en grenzen centraal staan.

Sport- en spelactiviteiten

Het jongerenwerk is ook actief en sportief! We zorgen ervoor dat jongeren in beweging komen, veel kunnen lachen en zich kunnen verbinden met leeftijdsgenoten.

Koken met jongeren

Om jongeren bewust te maken van gezond eten koken we samen met jongeren. Tijdens het koken gaan we met de jongeren in gesprek, leren we hen beter kennen en kunnen we de samenwerking tussen jongeren stimuleren. In een ongedwongen sfeer.